Chronische Diarree

Chronische Diarree

chronische diarree

Als je 2 weken of langer diarree hebt of het steeds opnieuw krijgt, lijd je aan zogenaamde 'chronische diarree'.
Chronische diarree kan leiden tot verzwakking en uitdroging. Daarom is het zeer belangrijk dat je bij aanhoudende diarree je arts raadpleegt.

Om de oorzaak te vinden van uw chronische diarree zal je huisarts je misschien vragen om een monster van uw ontlasting, waarin dan gezocht kan worden naar bacteriën of parasieten. Je arts kan ook een bloedtest uitvoeren of je doorverwijzen voor een darmonderzoek.

Het kan soms wel even duren voordat de oorzaak van je diarree gevonden wordt. Maar eens men weet wat er aan de hand is kan er een gepaste behandeling worden opgestart.

Diagnose Prikkelbaredarmsyndroom (PDS)

Heb jij last van een prikkelbare darm? Imodium® biedt hulp bij de behandeling van diarreesymptomen bij het prikkelbaredarmsyndroom*. Imodium® vermindert de symptomen van diarree bij PDS. Loperamide, het actieve bestanddeel van Imodium®, maakt je stoelgang vaster en zorgt voor een kortere periode van diarree.

* Bij periodes van acute diarree bij prikkelbaredarmsyndroom, vanaf 18 jaar en voorafgaand gediagnosticeerd door een arts.

Heeft u nog vragen over uw symptomen of over prikkelbare darmsyndroom in het algemeen? Neem dan contact op met uw behandelend arts.

×
;