IMODIUM® Duo tabletten

IMODIUM® Duo voor behandeling diarree mijn pijnlijke krampen

IMODIUM® Duo bij diarree met klachten door gasvorming

  • Zorgt voor opluchting bij diarree gepaard met winderigheid, wat de oorzaak kan zijn van krampen of opgeblazen gevoel.
  • Combinatie van loperamide en simethicone.

Bijsluiter IMODIUM® Duo downloaden

Gebruik van IMODIUM® Duo bij diarree met krampen

IMODIUM® Duo tabletten worden gebruikt voor de symptomatische behandeling van acute diarree die gepaard gaat met  krampen en winderigheid. Het bevat naast loperamide (2mg) ook de werkzame stof simeticon (125mg), om klachten van gasvorming in de buikholte te verlichten. Zo biedt het  extra verlichting bij diarree gepaard met krampen en winderigheid.

IMODIUM® Duo voor de behandeling van de symtomen van diarree bestaat als verpakking met 18 capsulevormige tabletten. Het middel is in de apotheek zonder voorschrift te verkrijgen.

IMODIUM® Duo, 2 mg / 125 mg tabletten

IMODIUM® Duo is geschikt voor volwassenen en jongeren vanaf 12 jaar. Bevat loperamide en simeticon. Lees altijd de bijsluiter.

Werkzame stof IMODIUM® Duo tabletten:

De werkzame stoffen in IMODIUM® Duo voor behandeling van de symptomen van diarree met abdominaal ongemak door gassen zoals opgeblazen gevoel, krampen of winderigheid zijn loperamide (Loperamidehydrochloride) en simeticon.

 

 Toepassingsgebied IMODIUM® Duo tabletten:

IMODIUM® Duo voor de symptomatische behandeling van acute diarree, als hierbij ook buikkrampen, een opgezette buik en een opgeblazen gevoel optreden.

Loperamidehydrochloride vermindert de diarree door de versterkte darmactiviteit te vertragen. Het versterkt bovendien ook de opname van water en zout uit de darm.

Simeticon zorgt ervoor dat de gasbellen, die krampen en een opgezet gevoel veroorzaken, in de darm oplossen.

 

Posologie of dosering IMODIUM® Duo:

  • Dosering voor volwassenen: Aanvangsdosis 2 tabletten. Daarna zo nodig 1 tablet na elke volgende zachte ontlasting. Neem niet meer dan 4 tabletten in een periode van 24 uur.
     
  • Dosering voor adolescenten tussen 12 en 18 jaar: Beginnen met 1 tablet, daarna 1 tablet na elke losse stoelgang. Er mogen niet meer dan 4 tabletten per dag genomen worden, en niet langer dan 2 dagen.
     
  • Behandelingsduur: Gebruik het geneesmiddel zonder medisch advies niet langer dan 2 dagen.
×
;