Oorzaken diarree en behandeling

Feiten over diarree

Feiten over diarree

Diarree is één van de meest verspreide gezondheidsstoornissen. Iedereen kan met de ongemakken en verstoring van het dagelijkse patroon te maken krijgen.

Er wordt een onderscheid gemaakt tussen acute diarree en chronische diarree. In beide gevallen gaat het grotendeels om dezelfde symptomen: frequente en  losse, waterige ontlasting, die gepaard kan gaan met buikpijn door gasvorming, krampen of een opgeblazen gevoel. Het verschil ligt in de duur van de symptomen van diarree.

Acute diarree

Acute diarree treedt plotseling op en is meestal van korte duur. Na een paar dagen gaat deze vorm van diarree meestal spontaan weer over. In de meeste gevallen kan deze vorm van diarree met een diarreemiddel zoals IMODIUM® behandeld worden.
Dit helpt de diarree snel te verlichten, het normale ritme van je spijsverteringsstelsel weer te herstellen en de verstoring van je dagelijkse leven tot een minimum te beperken.

 

Chronische diarree

Chronische diarree houdt lang aan of treedt herhaaldelijk op. Misschien niet elke dag, maar anders dan acute diarree komt deze vorm van diarree steeds weer terug en lijkt nooit echt over te gaan. 
Chronische diarree kan leiden tot verzwakking en uitdroging van je lichaam door verlies van water in de ontlasting. Aangezien dit ook een symptoom van een onderliggende ziekte kan zijn, moet u zich laten onderzoeken door de huisarts.

Lees meer over chronische diarree

×
;